Επί σειρά ετών αντιπροσωπεία μελών του τμήματος AHEPA Athens Chapter HJ1 Αθηνών επισκέπτεται πόλεις της Βορείου Ηπείρου προς τιμήν των εκεί πεσόντων στρατιωτών μας κατά το έπος του 1940.

 

2015 Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο

 

Έτσι και φέτος ο Πρόεδρος του τμήματος Dr Κων/νος Νούτσης και ο Αντιπρόεδρος Dr Δημήτριος Χονδρός μετέβησαν οδικώς με προσωπική τους συνεισφορά στα χωριά Βουλιαράτες και Δερβιτσάνη. Το τμήμα μας πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία των μελών εντόπισε τις ανάγκες των δύο αυτών χωριών και των εκεί σχολείων.

Στις 27/10/2015 παρέδωσαν στα σχολεία υλικοτεχνική βοήθεια (βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, φωτοτυπικό μηχάνημα, υγειονομικό υλικό και ρουχισμό), δωρεά μελών του τμήματος AHEPA Athens Chapter HJ1. Επίσης προσφέρθηκαν κούτες τροφίμων (Αποστολής) σε οικογένειες του Βουλιαρατίου.

 

2015 Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση της επετείου στη Δερβιτσάνη παρουσία του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου.

 

2015 Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο

 

Στις 28/10/2015 τα μέλη έλαβαν μέρος στον επίσημο εορτασμό του Έπους του 1940 και παρευρέθησαν στην δοξολογία στην εκκλησία Βουλιαρατίου και στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο στρατιωτικό νεκροταφείο.
Τέλος τα μέλη μας παρέστησαν στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Βουλιαρατίου.

2015 Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο

 

Για μια ακόμα χρονιά οι σκοποί και τα ιδεώδη της AHEPA όπως Ελληνισμός, Φιλανθρωπία, Παιδεία και Θρησκεία επιτεύχθηκαν επιτυχώς και εκτός συνόρων χάρη στις προσφορές των μελών και στην προσωπική συνεισφορά του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του τμήματός μας.