Ο πληθυσμός του πλανήτη γηράσκει με αρκετές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων. Μια από αυτές είναι και η μείωση σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους της ικανότητας να μπορούν να σταθούν όρθιοι ακόμα και σε συνθήκες της καθημερινότητας. Το πρόβλημα αυτό είναι αντιμετωπίσιμο και μάλιστα με υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, αν εκπαιδευτούμε σωστά από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στον 11 όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μετά το τέλος της ολομέλειας θα ακολουθήσει ομιλία από τον φυσικοθεραπευτή-OEP Leader, κο Απόστολο Γ. Εμμανουηλίδη. με θέμα: «Βελτίωση δύναμης και ισορροπίας του σώματος σε ηλικιωμένους». Μετά την παρουσίαση θα γίνει διαδραστική επίδειξη μέρους του εξειδικευμένου διεθνούς προγράμματος Otago Exercise

O Απόστολος Γ. Εμμανουηλίδης είναι πτυχιούχος φυσικοθεραπευτής μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.). Πρώην συντονιστής του Επιστημονικού τμήματος «Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας» του Π.Σ.Φ. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ηλικιωμένων για πρόληψη πτώσεων, με εφαρμογή του εξειδικευμένου προγράμματος άσκησης Otago (OEP Leader). Ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.